Обвиняват милионера Цветков във финансови измами
Обвиняват милионера Цветков във финансови измами / netinfo
Новината, че 25-годишен син на български имигранти Даниел Цветков, е купил в Австралия един от най-скъпите имоти, обиколи света, съобщи БГНЕС.

Австралийският всекидневник "Бризбейн таймс" припомня, че милионерът, който се прочу из цял свят със сделката за имота, бил принуден да се защитава от неверни обвинения за финансова измама, отправени му миналата година. Цветков, натрупал състоянието си от няколко фирми за бизнес в интернет, в това число и фирмата „Инстабил”. Фирмата била обвинена миналата година, че е извършила десетки неразрешени банкови транзакции в САЩ, отбелязва.

Говорителка на компанията заяви, че тези неразрешени банкови транзакции били извършени от американската компания "Грийнзап", която е бивш клиент на фирмата на Цветков. Компанията неправомерно си послужила с името на фирмата „Инстабил”, за да извършва неразрешените транзакции в САЩ. Научавайки това, Цветков наредил вътрешно разследване и предоставил събраната информация на полицията.

Даниел Цветков плати 26 млн. долара за строяща се къща на брега на Златен бряг в Куинсланд. Когато бъде готова цената и ще е 70 млн. долара. Къщата бе продадена от бизнесмен, загубил парите си на фондовата борса.