Новият албум на Рамщайн забранен за непълнолетни
Новият албум на Рамщайн забранен за непълнолетни / снимка: БГНЕС

Последният албум на германската метъл банда Рамщайн ще бъде забранен за продажба на непълнолетни в Германия главно заради откровено садо-мазо парче, включено в него, съобщи пресаташето на групата, цитиран от АФП.

Дискът, "Liebe ist für alle da", който вече беше продаден в над 300 000 екземпляра от излизането му в средата на октомври до сега, вече не може да бъде излаган на щандовете в магазините. За да се сдобият с него, почитателите на групата ще трябва да отправят изрична молба до разпространителите, които трябва да се уверят, че купувачите са над 18-годишна възраст, обясни пред АФП Андреа Хендорфер.

Според пресслужбата на музикантите, до тази ситуация се стигнало след решение на Германската агенция за контрол на опасните за младите творби, която била сезирана от министерството на семейното планиране. Албумът бил забранен за непълнолетни заради снимка със садо-мазо мотив в обложката към диска и песента "Ich tue dir weh", чиито думи съвсем открито възхваляват насилствените сексуални практики, допълва БГНЕС.

Според много германски вестници решението е мотивирано от факта, че песента "Pussy", чийто клип с близко до порното съдържание, е хит в интернет, ще насърчи "сексуални отношения без предпазни мерки" в момент, когато правителството призовава за превенция срещу СПИН.