Непорочно заченала крава се сдоби с теленце
Непорочно заченала крава се сдоби с теленце / Thinkstock/Getty Images

Собствениците на разсадник и магазин за месо в графство Бъкингамшър, Великобритания, са станали свидетели на животинска версия на историята за Дева Мария, след като една от питомките им, крава на име Хариет, се е сдобила с теленце без наличието на бик за разплод, пише в. "Дейли експрес".

Кравата Хариет от породата Декстър шокирала собствениците си, които стопанисват разсадник за цветя и прилежащ магазин за месо, след като изненадващо се сдобила с теленце, наречено Петъл (Венчелистче).

"Нямахме абсолютно никаква представа, че Хариет ще ражда, докато не ни събуди с родилен зов. Тя не изглеждаше по-различно от останалите ни питомки - просто още една дебела крава. Никога не сме развъждали крави, само ги купуваме и отглеждаме за месо, така че в стопанството нямаме бик. Когато купихме Хариет, никой не ни каза, че е бременна, така че всички бяхме шокирани, когато тя започна да ражда посред нощ и се появи теленцето Петъл", разказва Лиз Робинсън, която притежава стопанството заедно със съпруга и сестра си.

Собствениците допълват, че са решили да запазят непорочно заченатото теленце и няма да го продават за месо.

Източник: БТА