Най-високият тийнейджър в света е канадецът Оливие Рио, чиято височина е 226,9 сантиметра, съобщи Ройтерс.

Младежът притежава едно от многобройните постижения, включени в новото издание на Книгата на рекордите на Гинес, което излезе на пазара.
 
Британката Бетани Лодж (28 г.), която е гимнастичка от ранна детска възраст, притежава рекордите за най-бързо направени предни кълба на разстояние от 100 метра - за 42,64 секунди, както и за най-много задни салта, направени от жена за тридесет секунди - пет на брой.

"Невероятно е да получиш титлата за световен рекорд на Гинес. Това е нещо, което дори не съм и помисляла, че мога да направя. Когато бях малка винаги взимах книгите, четях ги и научавах всички невероятни неща, които хората могат да направят", споделя Лодж.

Американецът Сиън Кларк, който е роден без крака, притежава рекорда за най-бързо изминаване на 20 метра на ръце. Постижението му е 4,78 секунди.

Летиша Ки от Кот д'Ивоар пък е човекът, който може да направи най-много прескачания на собствената си коса - 60 за тридесет секунди. "За този рекорд тя сплете естествената си коса и след това постави специални удължения, за да се образува въжето", което използва за прескоците", пише в Книгата за рекордите на Гинес. Жената (25 г.), която е модел и актриса, е известна, че прави различни фигури с къдриците си.

Луи от породата черно-кафяв кунхаунд пък е кучето с най-дългите уши в света - цели 34 сантиметра. То е собственост на американец от щата Орегон.
БТА