Едни от най-добрите футболисти се оказват и доста суеверни. Правят най-различни неща и изпълняват невероятни ритуали, за да се сдобият с малко повече късмет преди свой мач. Вижте кои са те в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Джон Тери - футболист на Челси и Астън Вила

Ако раздават черни колани за суеверие, Джон Тери ще е шампион.

Докато играе за Челси той разкрива, че има около 50 суеверия, включително да седи на едно и също място в клубния автобус, да слуша един и същ албум на Usher и да паркира на едно и също място на паркинга преди мач.

Кристиано Роналдо – футболист Ювентус

Дори най-великият играч в света се нуждае от късмет.

Неговите суеверия включват това да излиза последен от тунела на стадиона, когато влиза в да играе, а когато стъпи на терена, той поставя винаги първо десния си крак и подскача много високо. Слуховете твърдят, че той също обича да си връзва косата на полувремето, преди да се върне на терена.

Даниеле Де Роси – бивш футболист на Рома

Той е известен като боец на терена и се говори, че неговото суеверие подражава на действията на реални гладиатори от миналото. В Мондиал 2012 Де Роси обикновено носи един дълъг ръкав на лявата си ръка, докато дясната му ръка е с къс ръкав, за да подражава на тези герои от Колизеума.

Има и друга теория, че той просто се опитва да скрие татуировка на лявата си ръка.

Фил Джоунс – футболист на Манчестър Юнайтед

Голямото суеверие на защитника е свързано с неговите чорапи.

Фил Джоунс определя кой чорап да обуе първо в зависимост от това дали Червените дяволи са домакин или гости. Ако Юнайтед е домакин, Джоунс слага първо левия чорап, а ако е гост – десния.

Дейвид Бекъм - бивш капитан на английския национален отбор

Бекъм, който признава, че страда от обсесивно-компулсивно разстройство има особен навик по време на футболната си кариера да се уверява, че всичко в хладилника му е подредено перфектно, преди да тръгне за мач.