Най-романтичните и най-неромантичните дни в годината
Най-романтичните и най-неромантичните дни в годината / ThinkStock/Getty Images

Ако днес не сте в настроение за любов, не се изненадвайте - втората сряда на декември е най-неромантичният ден в годината, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от сайта за запознанства иХармъни съвместно с изследователския институт "Фючър фаундейшън".

Авторите му изчисляват, че на днешния ден, наричан анти-Свети Валентин, интересът съм срещи спада с 30 процента в сравнение с останалите дни. Проучването разкрива, че основните причини за липса на интерес към романтика сред необвързаните са студът (28 процента) и заетостта с купуването на подаръци за Коледа (11 процента). Не липсват и "скръндзи", които не желаят да ходят по срещи, за да не им се налага да купуват коледен подарък за човека, с когото излизат.

Топ 10 на най-романтични жестове

Един на четирима необвързани споделя, че излиза на по-малко срещи през декември, отколкото през останалите месеци. В резултат на декемврийското "любовно въздържание" шест от най-неромантичните дни в годината се падат през последния й месец.

Авторите на проучването са извели любовен индекс, който отчита дневния интерес към срещи по скала между нула и 100. Индексът използва три ключови показателя - дневните търсения в Google на тема срещи, като например "места за срещи", споменаването на подобни термини в социалните медии и трафика на сайта иХармъни. На базата на тези показатели се извежда резултат за всеки ден от годината, като средната дневна стойност е 28.

За днешния най-неромантичен ден - втората сряда на декември, средният любовен индекс е 21,2 - с 30 процента по-нисък в сравнение с останалите дни в годината.

Мъжете са по-романтични от жените

Едва ли е изненада за някого, че най-романтичният ден в годината е 14 февруари. Средният любовен индекс на празника Свети Валентин е 72,7. Със среден резултат 52 следва Новогодишната нощ - единственият романтичен ден от годината, който се пада през декември.

Най-романтичните звездни двойки

На базата на любовния индекс най-неромантичните 10 дни в годината са:

1. Втората сряда на декември

2. Първият вторник на декември

3. Първият понеделник на декември

4. Вторият вторник на декември

5. Последният вторник на ноември

6. Първата сряда на декември

7. Третият вторник на ноември

8. Последната сряда на април

9. Първият четвъртък на декември

10. Третата сряда на май

Най-романтичните 10 дни в годината са:

1. Свети Валентин (14 февруари)

2. Новогодишната нощ (31 декември)

3. Първата събота на годината

4. Първата събота на февруари

5. Втората събота на януари

6. Последната събота на януари

7. Третата събота на януари

8. Последната събота на февруари

9. Вторият петък на януари

10. Първата неделя на февруари.

Източник: БТА