Най-романтичните звездни двойки
Най-романтичните звездни двойки / Guliver/Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям бяха определени за най-романтичната звездна двойка в неотдавнашно допитване.

Те победиха Ким Кардашиян и Кание Уест, Брад Пит и Анджелина Джоли и Джей Зи и Бионсе.

Уилям и Кейт се запознаха, докато учеха заедно в университета Сейнт Ендрюс в Единбург. Двамата са заедно повече от десет години, а неотдавна Кейт роди първото им дете. Има нещо много искрено и истинско във връзката на Уилям и Катрин. След годежа им красивата брюнетка се сдоби с огромна популярност и се превърна в модна икона и национално съкровище подобно на майката на Уилям, принцеса Даяна.

Кои са другите двойки преди младите кралски особи, които са достойни за титлата най-романтична двойка?

Едуард I и Елинор Кастилска

Чудели ли сте се защо толкова много места в Лондон имат думата "кръст" (cross - бел. ред.) в края на името си? Когато съпругата на британския крал починала през 1290 година, съкрушеният Едуард посветил 12 паметника на нея в целия град. Всеки кръст показва мястото, където оставал ковчегът й по пътя за погребението. Много тъжно, но изключително романтично.

Фрида Кало и Диего Ривера

Любовта на мексиканската художничка Фрида Кало към съпруга й Диего Ривера продължава цял живот. Двамата се срещат, когато тя е на 22 години. Макар любовта им да преминава през множество перипетии, те винаги се връщат един към друг. Развеждат се през 1939 г., но през 1940 г. се събират отново и остават заедно до смъртта на Фрида през 1954 г.

Кларк Гейбъл и Керъл Ломбард

Звездата от "Отнесени от вихъра" Кларк Гейбъл се запознава с Карол Ломбард през 1932 г., когато снимат заедно филма No Man of her Own. Карол е омъжена по това време и когато се срещат отново през 1935 г. тя вече е разведена, но Гейбъл все още не е. През 1939 г. двамата най-сетне се женят, след като са се чакали близо седем години. За съжаление през 1942 г. Карол умира при самолетна катастрофа близо до Лас Вегас. Макар че Гейбъл се жени още два пъти, той никога не преодолява напълно загубата на Ломбард. Третата му съпруга го погребва до нея, когато умира на 61-годишна възраст.

Ноа и Али

Това е измислената двойка от филма "Тетрадката", но кой не би пожелал любов като тяхната? Лентата е заснета по романа на Никълъс Спаркс. (БГНЕС)