/ ThinkStock/Getty Images
Най-големият снежен лабиринт в света е с площ 2789,11 кв.м, предаде Франс прес. На двойка селскостопански работници от Манитоба, Канада, била нужна едномесечна работа, за да го създаде. Наскоро той влезе в Книгата на рекордите Гинес. Разположен е южно от Уинипег и се превърна в туристическа атракция.

Вярно ли е, че мъжете се ориентират по-добре от жените?
 

Клинт и Анджи Маси от намиращото се наблизо селце Сейнт Адолф доскоро се бяха специализирали в създаване на царевични лабиринти през лятото, но смениха сезона на заниманията си въпреки огромната работа, която ги чакаше. "Решихме да създадем свой собствен сняг - поясни Клинт Маси. - За целта ни бяха нужни две-три седмици. След това започнахме да строим лабиринта. За построяването му бяха нужни 370 камиона, пълни със сняг."

Учени с любопитно откритие за хората с лоша памет
 
В края на краищата е построена структура, чиито стени са високи около 1,80 метра. Тази зима тя прие първите си посетители. Двойката подобри досегашния рекорд, регистриран от лабиринт в историческия парк "Форт Уилям" в Онтарио. Построяването на снежния лабиринт рекордьор струва 57 000 канадски долара (38 000 евро).
 

 "Производството на сняг е много скъпо", отбеляза Клинт Маси.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА