Индонезийски младеж е бил спасен след седем седмици на вода, след като въжетата, закотвящи рибарския сал, на който работел, се скъсали и той се понесъл с него в океана, съобщиха АФП и Асошиейтед прес.
След 49 дни Алди Новел Адиланг бил открит край Гуам от панамски кораб на около 2500 км от първоначалното му местоположение. Това е станало на 31 август и 19-годишният младеж вече се е върнал в Индонезия.
Алди работел от 16-годишен на рибарски сал с колиба, закотвен на около 125 км от брега на Северен Сулавеси. Задължението му било да поддържа запалена лампата, която привлича рибата. От платформата не се виждал брегът. Той живеел на нея, като веднъж седмично му доставяли храна и вода.
Когато салът се откъснал, Алди имал храна за една седмица. Той е ядял риба. Пиел е морска вода, която е филтрирал през дрехите си.
Алди е в добро здравословно състояние, въпреки премеждието.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
19-yr-old survives 49 days stranded at sea in fishing hut #LifeofPiehttps://t.co/vcSJ5oAUaz pic.twitter.com/MQFUTPSMbw
— Ashish Chauhan (@AshishSainram) September 24, 2018
След 49 дни Алди Новел Адиланг бил открит край Гуам от панамски кораб на около 2500 км от първоначалното му местоположение. Това е станало на 31 август и 19-годишният младеж вече се е върнал в Индонезия.
Алди работел от 16-годишен на рибарски сал с колиба, закотвен на около 125 км от брега на Северен Сулавеси. Задължението му било да поддържа запалена лампата, която привлича рибата. От платформата не се виждал брегът. Той живеел на нея, като веднъж седмично му доставяли храна и вода.
Miracle as teen survives 49 days lost at sea in a floating fishing hut https://t.co/kl6jQutLGb pic.twitter.com/5PqK1N2m0y
— The Sun (@TheSun) September 24, 2018
Когато салът се откъснал, Алди имал храна за една седмица. Той е ядял риба. Пиел е морска вода, която е филтрирал през дрехите си.
Алди е в добро здравословно състояние, въпреки премеждието.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук