Милиардерът Джордж Сорос се жени за трети път
Милиардерът Джордж Сорос се жени за трети път / Reuters

Милиардерът инвеститор Джордж Сорос снощи имаше две тържества: по случай 82-рия си рожден ден и годежа си с много по-младата от него Тамико Болтън, предаде Ройтерс.

Сорос и Болтън, които се запознаха през пролетта на 2008 година, официално обявиха годежа си в лятната вила на милиардера в Саутхамптън, щата Ню Йорк. Гости на тържеството бяха малка група приятели и роднини, съобщи близък на милиардера, цитиран от БТА.

Джордж Сорос предложил на 40-годишната Болтън брак преди няколко седмици по време на уикенд в Хамптънс, летен курорт в Лонг Айлънд, посещаван от нюйоркски богаташи.

Това ще бъде трети брак за Сорос и втори за Болтън, която за кратко беше омъжена през 1990-те години. Сорос има пет деца от предишните си бракове.

Миналата година Ейдриъна Ферейър, бивша приятелка на милиардера, подаде жалба срещу него в съда в Манхатън, твърдейки, че той не е изпълнил обещанието си да й купи апартамент. Сорос оспори иска, подаден от бившата бразилска актриса от сапунени опери.

Също през 2011 година Сорос, който активно подкрепя либерални политически каузи и често се изказва за световните икономически събития, преобразува своя хедж фонд във фамилна фирма и спря да управлява средства на външни инвеститори.

Джордж Сорос постигна слава и богатство преди двайсет години при станала историческа сделка, когато заложи на обезценяването на британската лира.

Болтън, започнала кариерата си в интернет бизнеса с диетични хранителни добавки.

Годежният пръстен, който Сорос е дал на Болтън, представлява диамант марка "Граф" с платинен обков и халка от розово злато.