Мерилин Монро отказала да се омъжи за Франк Синатра
Мерилин Монро отказала да се омъжи за Франк Синатра / Guliver/Getty Images

Филмовата икона Мерилин Монро е отхвърлила предложение за брак, направено й от Франк Синатра, според нова биография на легендарния актьор и певец, съобщи Контактмюзик.

Книгата, озаглавена "Sinatra: The Chairman", ще бъде пусната в продажба на 27 октомври.

Авторът на томчето Джеймс Каплан пише, че Синатра е предложил на Монро да стане негова жена през 1961 г. - година преди смъртта й, но тя му е отказала, за да се събере отново със съпруга си, бейзболната звезда Джо ди Маджо, с когото са били разделени.

Каплан е научил за предложението от Джили Рицо, най-близкия съветник на Франк Синатра и негов дългогодишен приятел. "Да, Франк искаше да се ожени за тази жена. Той я помоли да стане негова съпруга, но тя каза "Не", е разкрил Рицо пред автора на биографията.

Чувствата му към филмовата звезда са били толкова силни, че според книгата впоследствие Синатра и Ди Маджо стават съперници. В резултат на съперничеството им актьорът и певец не е допуснат на погребението на Монро.

В биографията Джеймс Каплан пише още, че през 1962 г. Франк Синатра е завел Мерилин Монро в курорта Кал Нева на езерото Тахо в опит да я предпази от срив. Въпреки това седмица по-късно тя слага край на живота си. Франк Синатра и Мерилин Монро се срещат за първи път през 1954 г. По това време актьорът и певец все още е женен за втората си съпруга, актрисата Ава Гарднър. След развода си с Гарднър през 1957 г. Синатра започва флирт с Монро.

Източник: БТА