Мерил Стрийп ще играе Маргарет Тачър
Мерил Стрийп ще играе Маргарет Тачър / снимка: Reuters

Мерил Стрийп ще влезе в ролята на баронеса Маргарет Тачър в биографичния филм. Лентата се подготвя в момента, но вече беше разпространена снимка на актрисата в ролята на бившия британски премиер, пише британският вестник „Дейли Телеграф”.

Джим Броудбент ще играе ролята на Денис, съпругът на Тачър. Снимките започнаха в края на януари. Продуцентите на филма срещнаха възражения от страна на семейството на лейди Тачър, което е скандализирано от факта, че Желязната лейди е представена във филма, бореща се със старческа деменция, спомняйки си частично и с носталгия за едно славно минало, пише БГНЕС. Оригиналната идея на лентата е да представи скъпата цена, която хората плащат тогава, когато искат и задържат за кратко време властта.

Това е историята на всеки човек, който трябва да запази крехкото равновесие между успешната кариера на една обществена личност и личния живот. Имаше и много критични гласове, които изразиха несъгласие американка да изпълнява тази роля и пожелаха тя да бъде поверена на британска актриса. До този момент 61-годишната Мерил е била номинирана 15 пъти за „Оскар” и е спечелвала два пъти престижната награда.