Мексикански маг предсказа смъртта на Кастро
Мексикански маг предсказа смъртта на Кастро / netinfo
Антонио Васкес Алба, носещ титлата Велик маг на Мексико и известен с точните си предсказания, основаващи се на изучаването на древните ръкописи на маите, смята, че 2007 г. ще стане “годината на женския триумф” във всички области. Той също така твърди, че кубинският лидер Фидел Кастро “ще напусне нашия свят до края на май”.

“Ангелите хранители са дали на Фидел огромна сила и воля, но на всичко рано или късно му идва краят. Ударил е и неговият час”, каза Васкес Алба пред журналисти в столицата Мексико.

По време на срещата той обнародва някои от своите пророчества за 2007 г.: Раул Кастро, който в момента временно замества своя по-голям брат, ще остане на власт в Куба след смъртта на Фидел и ще предприеме опити за нормализиране на отношенията със САЩ. В Европа ще се появи още една жена премиер или президент. Хилари Клинтън ще се състезава за Белия дом. Природните катаклизми, предизвикани от глобалното затопляне, ще станат стимул за укрепването на дружеските отношения и сътрудничеството между водещите страни, твърди магът.

През последните 20 години Васкес Алба рядко е грешал в предсказването на човешките съдби, политическите и икономически тенденции, за разлика от спорта. Така например през януари 2006 г. той предсказа титла за Германия на световното по футбол. Но Великият маг взе реванш, след като предсказа успеха на Фелипе Калдерон на президентските избори в Мексико. Този му успех е особено важен, защото по време на кампанията рейтингът на консерватора Калдерон едва минаваше 10%, а на опозиционния лидер Лопес Обрадор достигаше до 57%.