Меган Маркъл
Меган Маркъл / Gulliver/Getty Images
Меган Маркъл ще продуцира анимационна поредица за стрийминг платформата Нетфликс, предадоха световните информационни агенции.

В основата на сюжета на анимацията с работно заглавие "Пърл" ще бъдат приключенията на 12-годишно момиче, което е вдъхновено от влиятелни жени в историята, се казва в разпространено съобщение от компанията "Арчиуел продъкшънс", основана от британския принц Хари и съпругата му Меган.

"Подобно на много момичета на нейната възраст, нашата героиня Пърл върви по пътя на себеоткриването, докато се опитва да преодолява ежедневните предизвикателства", казва Маркъл."Развълнувана съм, че "Арчиуел продъкшънс" в партньорство с платформата "Нетфликс", тези невероятни продуценти, заедно ще направим нова анимационна поредица в чест на необикновените жени в историята".



Маркъл ще бъде изпълнителен продуцент заедно с Дейвид Фърниш, който е продуцирал филми като "Шерлок Холмс" и "Рокетмен", уточнява Асошиейтед прес. Фърниш е съпруг на британската поп звезда Елтън Джон.

Не е обявена дата, на която ще бъде пусната анимацията.

След като решиха да напуснат Великобритания и се заселиха в САЩ, херцогът и херцогинята на Съсекс сключиха договори за телевизионни проекти и подкасти с Нетфликс и Спотифай. През месец май Меган издаде детска книга, посветена на отношенията между баща и син през погледа на майката.
БТА