/ Gulliver/Getty Images
Милиони души по цял свят коментираха тяхната телевизионна изява пред Опра
Вероятно помните интервюто, което Меган Маркъл и принц Хари решиха да дадат пред телевизионната легенда Опра Уинфри през март. То беше гледано от милиони души по света и предизвика остра реакция. Тогава мнозина обвиниха двойката, че си позволява повече от допустимото и „плюе“ по Кралския двор без особено основание.

Близо два часа зрителите слушаха тяхната изповед. Двамата говореха за  "лъжите", които са чели за себе си в пресата, за задълженията им като кралски особи, за това как снахата Кейт е разплакала Меган преди сватбения й ден, както и за психичния срив, който самата Маркъл е изживяла по време на своята бременност с Арчи и нападките от страна на кралското семейство дали бебето ще бъде бяло.

Тогава двамата обявиха също така, че смятат да кръстят второто си дете – момиче с име, което да бъде в чест на Даяна, покойната майка на принц Хари и принц Уилям.

Първоначално интервюто бе излъчено в САЩ, а ден по-късно и в Обединеното кралство. Оказва се, че точно този видео материал е номиниран за наградите „Еми“. Това са едни от най-престижните телевизионни награди в света, които се славят с голям престиж. Интервюто с Меган и Хари ще влезе в остра конкуренция с няколко други предавания, сред което е и това на легендата Дейвид Летерман.

Очаква се церемонията по награждаването да бъде на 19 септември и да е с публика, освен ако Covid вълната не се завърне с пълна сила.