Децата на Хари и Меган Маркъл никога няма да получат титли на принц и принцеса. Такива слухове се завъртяха из британската преса по повод плановете на принц Чарлз за бъдещето на монархията.

Престолонаследникът ясно е заявил на двойката да не очакват титли за Арчи и Лилибет когато той се възкачи на трона, пише Daily Mail. Въпреки, че внуците на всеки британски владетел имат право да се титуловат като принцове и принцеси, посочва изданието.

Херцозите на Съсекс очакваха двете им деца, които в момента нямат титли, да станат принц и принцеса, когато принц Чарлз стане владетел. Сега кралското семейство обаче имало намерение да промени законите, за да лиши Арчи и Лилибет от привилегията.

През 1917 Крал Джордж V издава декрет, с който обявява, че внуците на всеки владетел автоматично получават титли. Малко повече от век по-късно, неговите наследници планират да отменят този регламент.
 


Принц Хари и съпругата му Меган в момента живеят в САЩ заедно с двете си деца. Миналата година двойката официално се отказа от кралските си задължения, за да заживее нормален живот.

Това обаче предизвика гняв у британците и обтегна до край семейните отношения в кралската фамилия.

Масло в огъня наля и скандалното интервю на херцозите пред Опра Уинфри, в което те обвиниха дворцовите среди в расизъм и се оплакаха, че са били лишени от охрана в опасни за тях времена.