/ Gulliver/Getty Images
Меган Маркъл, съпругата на принц Хари, по време на пандемията работи тайно за британската благотворителна организация в подкрепа на животните "Мейхю", съобщи Контактмюзик.

Херцозите на Съсекс Хари и Меган се оттеглиха като високопоставени членове на британското кралско семейство през март, за да заживеят като финансово независимо семейство и се преместиха в Лос Анджелис.

Меган е патрон на организацията, базирана в Лондон и по време на пандемията е постоянно във връзка с представителите й, съобщи Сара Хаслоу, която ръководи връзките с обществеността на фондацията. Основна цел на "Мейхю" е подобряване на живота на кучетата и котките на хората от уязвими социални групи.

Елитният приятелски кръг на Меган в Калифорния (ВИДЕО/СНИМКИ)

Пред "Нюзуик" Хаслоу отказва да даде повече подробности за ангажиментите на херцогинята на Съсекс към фондацията, но каза, че Меган подкрепя организацията от 2018 г. и че грижата за животните е страст за нея.

Меган избрала да подкрепи "Мейхю" и заради това, че организацията е малко по-различна и работи в подкрепа на стопани на животни, които са от уязвими групи. 

"Понякога любимците са единствената компания за тези хора. Да ти вземат домашния любимец в момент, когато си лишен от всичко друго, може да е последната капка, която да прелее чашата за такива хора, може да е унищожително за тях", обяснява Хаслоу.
БТА