/ iStock/ Getty images/ Freepik

В банята започва и свършва денят. Там е мястото за почивка, за събиране на мислите, за отмора под горещите струи на водата, за релакс във ваната (защо тя не е лукс, ще кажем по-долу), банята е мястото, на което оставаме сами със себе си.
 
Ето защо е изключително важно да я направите по свой вкус. Не е нужно да робувате на модните течения, на най-актуалните разцветки в плочките за баня и в тенденцията задължително да имате душ кабина.
 
По-скоро определете собствения си стил, като следвате тези съвети:
 
Традиционалист или експериментатор
 
Как определяте себе си в живота? Какви са дрехите ви? Какви са вкусовете ви за храна? Ако ги определяте по-скоро като традиционни, няма да се чувствате уютно в баня, която е последен писък на модата, в ярки цветове и душ, който не знаете от къде се пуска.
 
Вашата душа се нуждае от удобството и непреходния стил на белите и изчистени линии на класическите модели умивалници и смесители за вода. Цветовете нека са в сивата гама, с ефект мрамор или светъл бетон, разнообразени с цветни аксесоари за повече настроение.
 
Матовите смесители в черно или бяло идеално подхождат на класическия дизайн за баня. Те продават изисканост на помещението и удоволствие за сетивата при всяко пускане на водата.

d
Интер Керамик

Ако пък смятате себе си за новатор, вашият стил баня трябва да ви дава онзи творчески плам, от който се нуждаете в живота си.
 
Изберете нестандартни, новаторски мебели за баня. Заложете на ултрамодерни смесители с едва ли не космически дизайн, които ще крещят вместо вас „Аз съм различен“.
 
Помислете например за хидромасажен панел, който превръща банята в релаксиращо спа с тропически душ и воден масаж.

Интер Керамик

Удобство или Стил
 
Какъв човек сте – домошар, който обича да се движи така, сякаш танцува из дома си и всичко да е на своето правилно и удобно място или искате домът ви да е „като от списание“, с лъскави форми, блестящи повърхности и изумителни линии?
 
Хората, привлечени от удобството и уюта, могат да изберат функционални, традиционни като модел мебели за баня с много място за съхранение и лесна поддръжка.

д
Интер Керамик

Увлечените от стила нека заложат на огледалните повърхности, новите технологии и модернистичния дизайн на мебелите за баня.

Нейно величество ваната – „черешката на тортата“
 
Признайте си, кой от вас не си е мечтаел за вана, в която може да се отпусне след тежък ден, или просто за удоволствие. Ваните са акцентът, за който всеки един от нас мечтае – кътчето, което да успокои мислите ни и да ни даде глътка свежест в това забързаното ежедневие.
 
Разбира се, типовете вани са като хората – различни, носещи своя темперамент.
 
Обикновени вани – не, не се залъгвайте по името, те съвсем не са обикновени – вписват се във всяка баня, придават стил и уют, като същевременно дават прекрасна възможност да се отпуснете и да си отпочинете във всеки един момент. Добавете и щипка соли за вана и релаксът ще е пълен. Размерите и формите варират спрямо пространството и предпочитанията на всеки клиент.

д
Интер Керамик

За любителите на нестандартното свободно стоящите вани са страхотно решение.

Те са класиката, в която всеки от нас иска да се потопи след като е изгледал поне един филм. Създадени през викторианската епоха, то те оставят усещане за лукс и вкус. Могат да бъдат поставяни свободно във всяко едно кътче на банята, а формите варират според предпочитанията на клиента. Характерното за тях е здравината на материала, от който са направени – най-често се използва акрил, полимермрамор или по-здрав материал, а стабилността осигурява сигурност и комфорт.

Интер Керамик

Почитателите на СПА –  със сигурност хидромасажните вани са най-подходящият избор за този тип хора, които без проблем ще могат във всеки един момент да се чувстват като на спа процедура и то в уюта на собствения си дом. Хидромасажното оборудване варира спрямо предпочитанията, а усещането е повече от прекрасно. Защото кой не заслужва масаж всеки един ден от седмицата, съчетан с топла вода, соли и ароматни свещи. А гледката – ако имате прекрасна гледка, която да съчетаете с този тип вана – то това преживяване ще е незабравимо.

Интер Керамик

Високо качество и разумна цена
 
Когато говорим за банята, качеството трябва да е водещият критерий, защото баня се прави веднъж на поне 10 години. Така смятат основателите на Интер Керамик Даниела Колова и Красимир Боянов, посветили живота си на създаването на аксесоари за баня.
 
През годините те успяват да постигнат баланса между висококачетвени материали и разумна цена и това е една от много отличителни черти. Мотото на тяхната фирма „Водата заслужава любов“ лесно ще ви ориентира, когато решите да избирате и модерен, и традиционен стил на банята си. В каталозите на Интер Керамик ще намерите предложения за всички стилове на живот и вкус, с високо качество и дълъг живот.
 
Защото в банята няма място за грешки.