Грим индустрията се превърна в един мащабен бизнес, който набра огромна популярност в последното десетилетие. За това YouTube и Instagram, които дадоха платформа за изява на много гримьори или иначе казано make up артисти. Гримът наистина се превърна в изкуство, имайки предвид до какви висоти и техники достигат някои от изпълненията. В България също имаме примери за гримьори на световно ниво, от които да черпим мотивация и вдъхновение за нови грим опити, пише каналът Цветелинка Цветанова във vbox7.

Евгения Джаферович

Евгения стана популярна благодарение на участието си в „Сървайвър“, а след това и като жената до Ваня Джаферович (футболист и победител в друг сезон на „Сървайвър“). Жени, както е популярна сред приятели, познати и последователи, е собственик на студио за красота. Нейната стихия обаче е гримът и често в профила ѝ в Instagram можем да видим визиите, които е създала за редица български звезди. Извън основната си професия, тя е и един от най-популярните инфлуенсъри в страната. Това ѝ позволява да прави разнообразни giveaway кампании с различни грим и козметични марки.
 

Таня Христова

Таня Христова е български гримьор, като има и гръцки корени. Това може да бъде забелязано и в профила ѝ в Instagram, където има доста публикации с описание на гръцки език, както и отделни сторита, в които обяснява за връзката си с нашата южна съседка. В профила на Таня в Instagram могат да бъдат открити множество грим визии, а под тях са описани и използваните продукти. Освен с работа като гримьор Таня се занимава и с преподаване на различни грим техники както на начинаещи, така и на напреднали гримьори, а за целта има собствена make up академия.
 

Славина

Славина е на 23 години и е популярна със своя канал в YouTube, който тя е създала още през 2013 година, но най-старите ѝ останали видеа са от преди 3-4 години. В началото съдържанието, което създава, е изцяло свързано с визии за фестивали, как да се гримираме без огледало, всекидневен грим и т.н. Впоследствие обхватът ѝ се разширява и започва с повече видеа за самата нея, истории, предизвикателства и Q&A. В профила си в Instagram често споделя грим визии и дори е добавила шеговито описание: „Експерт по шпакловка.“ Тя отпразнува началото на 2021 година, като всеки ден публикуваше ексцентрична грим визия с кратко описание, с което спечели одобрението на много от последователите си.
 

Кирил Гуцов

Кирил е на 28 години и се занимава професионално с грим през последните над 7 години. Преди това е бил редактор на модни издания и автор в собствен блог. Към момента негова голяма страст е профилът му в Instagram, където той е доста активен. Профилът му е пространство, в което потребителите могат да получат ценни съвети за грим тенденции, както и препоръки за добри козметични продукти. Той прави и Топ 10 класации на различни теми, които представляват сторита с видеа на продукти за лятото, българска козметика, трикове за очна линия и много други теми, които дори са далеч от сферата на бюти индустрията.
 

Цецо Андреев

Цецо Андреев е познат като Гримьорът на звездите. Това прозвище получава неслучайно. Цецо стои зад визиите на едни от най-популярните лица в българския шоубизнес. Профилът му в Instagram е следван от над 150 хил. души, а публикациите му най-често се състоят от снимки с популярни дами, за чиято визия се е погрижил гримьорът. Част от тях са Преслава, Мария Илиева, Диона, Златка Райкова, а дори и сръбската звезда Лепа Брена, а снимките са придружени с #майсторътначетките. Извън сферата на красотата, Цецо Андреев се занимава и с музика, като има няколко Mash up записа.