Рапърката Иги Азалия стана поредната звезда, която бе обвинена в културно присвояване, като поводът за това стана видеото към последния ѝ сингъл. Става въпрос за I Am The Stripclub, в което тя носи перука с черни коси и гримът ѝ създава усещането, че е с по-тъмна кожа, отколкото по принцип е, пише каналът "Stars News" във vbox7.

Коментарите под видеото, както и тези в социалните ѝ мрежи, са жестоки. Според тях австралийката умишлено се облича и държи като чернокожа. "Аз съм с цвета, с който съм, просто тук осветлението бе такова. Гримът ми е като във всяко друго видео - опушен, просто перуката е различна. Но нека говорят, на кого му пука", отговори на критиките Иги.
 

Певицата дори посочва и кой номер фон дьо тен използва, като казва, че го е слагала и във видеото към Sally Walker от 2019 г. 

Иги Азалия далеч не е единствената знаменитост, обвинена в културно присвояване. Наскоро това се случи с Джъстин Бийбър, който си направи специфични плитки на косата. Преди време и Ариана Гранде се сдоби с такова обвинение - заради промоцията на Thank U. Next. Тогава тя бе нарочена в кражба на японската култура. Сред останалите звезди са имената на Кейти Пери, Ким Кардашиян, Кайли Дженър, Селена Гомес и дори Бионсе.