Тя е сред най-популярните и актуални тийн идоли в света. Тя е само на 24, стартира кариерата си през 2008 г. с мюзикъл на Бродуей, а днес е носителка на редица музикални награди и няколко номинации за "Грами". През 2016 сп. "Тайм" я обявява за една от 100-те най-влиятелни личности в света с техния годишен списък. Тя е сред малкото, които имат над 100 млн. последователи в социалната мрежа "Инстаграм". Освен това в "Туитър" е последвана от над 47 млн. души, а във "Фейсбук" само официалната ѝ страница има над 32 млн. фена, което е показателно, че почти няма тийнейджър, който да не знае коя е тя и да не слуша музиката ѝ.

Тя е …Ариана Гранде!

Гримът на Ариана всъщност не е никак сложен, но има своите особености, а това са стъпките, които трябва да следвате, ако искате и вие да се приближите максимално близко до нейния макиаж.

Първата стъпка е да подхраните кожата си с хидрататор за ежедневна употреба. След като попие, нанасяте основа за грим, която матира и прикрива пори и несъвършенства, подготвяйки кожата да бъде перфектна за поставянето на грима.

Kак се променя човешкото око - магията на грима (ВИДЕО)

Тъй като Ариана е съвсем млада, а и нейните последователки са предимно тийнейджърки, хубаво е да нанесете не твърде покривен и тежък фон дьо тен, а лека формула със средна покривност, която ще изравни тена, но все пак ще остави кожата да бъде младежка и свежа.

Веждите на Ариана не са твърде дълги, нямат излишни чупки, но пък са плътни и някак изключително естествено изглеждащи. Затова трябва да подчертаете вашите с прахообразен продукт, за да ги запълните малко повече, без да издължавате излишно. Излишното количество можете да отнемете с гребенче за вежди, за да изглеждат все пак максимално естествени.

Трикове за грим за дами, които носят очила (ВИДЕО)

Върху клепача се поставя основа за сенки и след това се нанася почти телесен цвят сянка както по подвижния клепач, така и по неподвижния – това значително ще спомогне цветовете да се прелеят по-добре.

За да се доближите максимално до бадемовидната форма на очите на певицата, се поставя с пухкава четка 2 тона по-тъмна сянка в малко над сгъвката на окото, но не само във външния ъгъл, а изцяло, след което се преливат много добре. После поставяме с малко по-прецизна четка в самата сгъвка лек бронзов нюянс. После по целия клепач с плоска четка или дори с пръст нанасяме перлени сенки в златисто-розови тонове.

Време е за емблематичната очна линия. Нея правим драматично дълга, с много висока чупка във външния ъгъл на окото – много плътна в края ѝ, тънка и изписана във вътрешното ъгълче на окото.

Тенденции в грима, които трябва да се забранят със закон (ВИДЕО)

Накрая се слагат няколко слоя спирала по-горните мигли, които да ги направят драматично плътни и дълги, а по желание можем да се поставят и чифт изкуствени мигли, защото самата Гранде носи екстеншъни за мигли.

Всички стъпки към цялостната грим визия на Ариана Гранде – вижте във видеото!