Маймуна ще наследи богатството на индийска двойка
Маймуна ще наследи богатството на индийска двойка / Thinkstock/Getty Images

Бездетна семейна двойка от Индия е решила да завещае цялото си имущество - къща, земи и банкови сметки, на домашния си любимец - мъжката маймуна Чунмун, предаде ДПА, позовавайки се на местни медии.

Съпрузите Сабиста и Брижеш Шривастава от Рае Барели, щата Утар Прадеш, са учредили попечителски фонд с основно облагодетелствано лице питомецът им Чунмун.

Двойката е в процес на подбор на ентусиасти природолюбители за членове на "Фонд Чучмун", който ще се грижи не само за бъдещето на любимеца им, но и за благоденствието на маймуните в Индия.

Сабиста Шривастава разказва, че е купила първата си маймуна Тинтин от съсед, който я малтретирал. Скоро след това Тинтин умира. През 2005 г. съпрузите купуват Чунмун и започват да го отглеждат в лукс. Любимецът им разполага със собствена стая с климатик за лятото и отоплителен уред за зимата.

През 2010 г. грижовните стопани намират булка за Чунмун - женска на име Бити. Всяка година на годишната от маймунската сватба съпрузите Шривастава организират вечеря за около 1000 души и хранят неопитомени маймуни в района, в който живеят.

"Откакто маймуните влязоха в живота ни, ние благоденстваме и вярваме, че това се дължи на тях. Те са нашите деца и е наш дълг да им осигурим добри грижи, дори когато нас вече няма да ни има", казва Сабиста Шривастава.

Източник: БТА