Майкъл Дъглас получи почетна пенсионерска награда
Майкъл Дъглас получи почетна пенсионерска награда / Guliver/Getty Images

Холивудският актьор ветеран Майкъл Дъглас беше удостоен с награда за цялостно творчество от американската Асоциация на пенсионерите, предаде Асошиейтед прес.

Отличията се присъждат на звезди над 50-годишна възраст и филми с демографско послание.

Майкъл Дъглас предпочита да играе злодеи

Приемайки почетното отличие на бляскава церемония в Бевърли хилс, 71-годишният актьор, известен с ролите си във филми като "Уолстрийт" и "Фатално привличане" сподели, че първоначално е останал силно изненадан, след като по погрешка е бил уведомен от асистента си, че е отличен с порно награда.

"Спомням си всичките си филми, но не помня да съм участвал в продукции с подобно съдържание", пошегува се актьорът, приветстван с бурни овации.

Майкъл Дъглас получи почетна "пенсионерска" награда
netinfo
На церемонията за наградите на Асоциацията на пенсионерите с приз за най-добър филм беше отличена разследващата журналистическа драма "Спотлайт".

Призовете за най-добър актьор и актриса в главна роля бяха присъдени съответно на Брайън Кранстън за "Тръмбо" и Лили Томлин за "Баба". В поддържащите актьорски категории награди получиха Марк Райлънс за "Мостът на шпионите" и Даян Лад за "Джой".

Лентата "Обратно в играта" с Робърт де Ниро беше отличена като най-добра комедия. Анимацията "Отвътре навън" получи приз за най-добър филм за хора, отказващи да пораснат.

Водеща на церемонията за наградите на американската Асоциация на пенсионерите беше комедийната актриса Кати Грифин. Сред звездните гости на наградното шоу бяха Морган Фрийман, Катрин Зита-Джоунс, Бет Мидлър, Елизабет Банкс, Марк Ръфало и ветеранът Дик ван Дайк.

"Очаквах да видя доста старци тук. Аз съм на 90 години и вероятно съм най-възрастният сред присъстващите", пошегува се Ван Дайк.

Източник: БТА