Лейди Гага обявена от MTV за най-добра изпълнителка
Лейди Гага обявена от MTV за най-добра изпълнителка / снимки: Reuters

Лейди Гага получи наградата за най-добра изпълнителка от MTV Europe на церемонията в Белфаст, предава Ройтерс.

25-годишната нюйоркчанка носеше типичното за нея смайващо облекло, когато се яви да получи наградата си от Дейвид Хасълхоф. "Наистина се усмихвам в момента - знам, че не можете да кажете. Използвала съм много Ботокс", заяви тя.

Поп-дивата Кати Пери получи наградата на MTV за най-добро изпълнение на живо. Британската рок-група Coldplay откри една от най-големите нощи на поп-музиката извън САЩ с "Every Teardrop Is a Waterfall" от новия си албум "Mylo Xyloto".

Брайън Мей и Роджър Тейлър от Queen приеха наградата за "Глобални икони". "Бяхме тук при раждането на MTV", заяви Мей. "Колко прекрасно е да сме тук 40 години по-късно, и то тук в Белфаст, който най-накрая показва красотата си и дава пример на света като открива, от тъгата и трагедията, началото на истината и мира".

Лейди Гага обявена от MTV за найдобра изпълнителка
netinfo

Голяма част от вниманието преди наградите беше насочено към канадската тийн-сензация Джъстин Бийбър, който отрича, че е станал баща на дете от американка, когато е бил 16-годишен, предава БГНЕС. Белфаст беше обхванат от "Бийбърмания", като стотици пищящи момичета лагеруваха пред хотела му в опит да зърнат своя идол.

Наградите обаче се доминират от Лейди Гага, която е номинирана в шест категории. В 4 от тях тя ще се изправи срещу Кати Пери.

Ето и пълния списък на наградените: За най-добра песен беше избрана "Born This Way" на Лейди Гага, като същата песен беше фаворит и за най-добър клип. Безапелационно най-добра изпълнителка е Лейди Гага, а най-добър изпълнител Джъстин Бийбър. За най-добро ново изпълнение, наградата получи Бруно Марс. Наградата за най-добър поп-изпълнител не изненада никого, защото фаворит отново беше Джъстин Бийбър. Най-добър рок - Linkin Park, а наградата за най-добра алтернативна музика отиде при 30 Seconds to Mars. Най-добър хип-хоп изпълнител стана Еминем, а за най-добро изпълнение наживо бе отличена Кати Пери. Най-добро изпълнение на световна сцена отиде отново при 30 Seconds to Mars, а за най-големи фенове наградиха Лейди Гага. Най-доброто световно изпълнение се оказа Big Bang, а за глобани икони бяха обявени Queen. Награда на MTV за глас отиде при Джъстин Бийбър.