Лари Кинг спира легендарното си шоу след 25 години
Лари Кинг спира легендарното си шоу след 25 години / www.sxc.hu

Ветеранът на телевизионната журналистика Лари Кинг съобщи, че слага край на нощното си Larry King Live шоу по CNN. Това ще се случи тази есен, след 25 години на малкия екран.

76-годишният Кинг посочва в изявление, че ще води специални предавания на CNN по определени поводи, но иска да прекарва повече време със съпругата си и с малките си деца. Познат с неконфронтиращия си стил и с любимите му шарени тиранти, в над 40 000 интервюта Кинг е разговарял с широк кръг от гости - от звезди на Холивуд до политици и атлети.

"Със затварянето на тази страница гледам напред към бъдещето и какво ще ми донесе следващата глава, но засега е време да сваля нощните си тиранти", заяви Кинг на зрителите на шоуто си във вторник вечер.

Larry King Live неотдавна влезе в Книгата за рекорди на Гинес за най-дълго продължаващо шоу с един и същ водещ, излъчвано по едно и също време.

Лари Кинг и седмата му съпруга Шон Саутуик се отказаха от намеренията си да се разведат през май и се събраха отново, отбелязва БГНЕС.

Лари е интервюирал всеки американски президент от Джерълд Форд насам. Освен световните лидери, включително Маргарет Тачър и Михаил Горбачов, любима целева група на популярния водещ бяха затворниците.

Кинг е печелил награди за интервютата с Карла Фай Тъкър, първата жена, екзекутирана в Тексас, както и боксьора Майк Тайсън.

В интервю за мемоарната си книга My Remarkable Journey, Кинг заяви, че смята себе си за "проводник". "Моята работа е да задам въпроса", казва той пред колеги от медиите. "Ключът към интервюто е наистина да слушаш".

Известният водещ заявява, че никога не решава предварително какво ще пита, има само бележки и идеи."Това е заради начина, по който започнах. Първата ми знаменитост беше Боби Дарин, който пристигна неочаквано. Усещането ми хареса и оттогава винаги съм го правил така".