Крокодил в Керала, Индия, заживя с монаси, с които прекара повече от 70 години, и стана вегетарианец, съобщи „Great Indian Mutiny“.

Крокодилът на име Бабиа се е подвизавал в езерото на храма „Анантапададманабхасвами“ повече от 70 години, живеел е с монасите и е ял ориз. Монасите твърдят, че влечугото е напълно безобидно и не е нападнало никого. По думите им крокодилът е станал вегетарианец.

Всеки ден влечугото изяждало по един килограм варен бял ориз. Монах от манастира е поставял ориз директно в устата на крокодила два пъти дневно: в 8:00 часа сутринта и по обяд или вечер.

"Той не яде месо. Той дори не напада рибите в езерото", казва монахът Чандра Пракаш.
 

Експерти по крокодилите, интервюирани от изданието, смятат, че животното не може да се храни само с ориз и че не би могло да оцелее толкова години без животински протеини. Зоологът Анирбан Чаудхари каза: "Крокодилът в езерото на храма вероятно се храни предимно с риба и консумира ориз, защото е развил условен рефлекс."
 
Бабиа се е превърнал в звезда, като много туристи идват да го видят. Много от тях се събират вечер с надеждата да видят странния питомец монах.
БГНЕС