Краят на света идва тази есен, твърди пуерторикански пастор
Краят на света идва тази есен, твърди пуерторикански пастор / Thinkstock/Getty Images

Според конспиративните теории, разпространяващи се все по-усилено тези дни в интернет, краят на света ще настъпи в интервала между 22 и 28 септември тази есен, съобщават "Дейли мирър" и "Дейли мейл".

Според предсказанията на пуерториканския пастор Ефраин Родригес на човечеството му остават само три месеца преди Апокалипсиса. Той получил послание от Бога. Астероид щял да падне край Пуерто Рико, като щял да предизвика земетресения и цунами. Те щели да опустошат източното крайбрежие на САЩ, Мексико, Централна и Южна Америка.

Но не всички хора ще бъдат заличени от лицето на Земята. За катастрофалното събитие се подготвяла малка група от илюминати, просветените, които след бедствието щели да наложат своя Нов световен ред.

Според конспиративните теории много политици знаели за предстоящата катастрофа, но не съобщавали на населението, за да не се предизвика паника. Най-вероятната причина за края на света ще бъде сблъсък с астероид и евентуалното климатично бедствие, което ще последва.

Слуховете за есенния Апокалипсис станаха толкова настойчиви, че НАСА се принуди да излезе със специално съобщение, в което изтъква, че понастоящем не съществува никаква астероидна заплаха за Земята. Космическото ведомство отиде дори по-далеч, давайки гаранции, че никакви големи космически обекти няма да застанат на пътя на нашата планета в следващите няколко века.

Източник: БТА