Край на бебетата от епруветки – идват бебета от капсула
Край на бебетата от епруветки – идват бебета от капсула / netinfo

Американската компания BioXcell лансира специалната капсула Invocell, чийто дизайн е такъв, че целият процес на изкуствено оплождане се извършва без сложно лабораторно оборудване, по-евтино и по-бързо, съобщи БГНЕС.

Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) разреши употребата на тази капсула, а компанията BioXcell планира през тази година да завоюва и европейския пазар. Благодарение на нашата капсула не са ви нужни комплексните центрове за изкуствено оплождане, лаборатории и многото оборудване. Цялата процедура може да се извърши просто в лекарския кабинет, заяви за британския “Таймс” д-р Клод Рану от BioXcell.

Очаква се Великобритания още тази година да одобри капсулите Invocell, които британските медии картинно описаха като “изкуствено оплождане през обедната почивка”. При изкуството оплождане “по време на обедната почивка” яйцеклетките се изваждат и след това се смесват с подготвената сперма в капсулата. Капсулата Invocell, която е около 5 см, се поставя във вагината на жената. Три дни по-късно тя се изважда, а появилите се ембриони се преглеждат и един или два са поставят в матката.