/ Gulliver/Getty Images
Бирманският котарак Оскар се сбогува с един живот, защото заспа в пералнята и стопанинът му Анджело я пусна, без да знае, че той е там, съобщи в. "Дейли мейл".

Не след дълго съпругата на Анджело - Аманда Мередит чула странно мяукане в къщата си в австралийския щат Куинсланд и започнала да търси откъде идва. Тогава видяла Оскар в пералнята - да се върти заедно с прането, пуснато на програма с гореща вода.

Гледката била страшна - Оскар държал лапичките си на стъклото с вперен поглед навън. Докато източат водата и капакът се отключи, минали още няколко минути.

Оскар изглеждал доста поочукан, защото пералнята била с перки. Завели го на ветеринар и той казал, че първите шест часа ще са критични. Затова го оставили в клиниката. Дали му лекарства, включително и противовъзпалителни. Когато Оскар се прибрал у дома, спал здраво седем дена. След това полека се възстановил. Дори не се е травматизирал от пералнята - обича да стои пред нея и да гледа как се върти барабанът.
 

Ветеринарите предупреждават собствениците на котки винаги да проверяват пералните, преди да ги пуснат. Пухкавелките много обичат да се свият в тях, за да спят на спокойствие.
 
 
БТА