Котаракът Ахил
Котаракът Ахил / БГНЕС
Белият котарак Ахил е признат за един от най-добрите оракули на Световното първенство по футбол - той не е грешил в прогнозите си нито веднъж, съобщи ТАСС.
Агенцията за анализи "ТурСтат" представи рейтинг на най-добрите гадатели от света на животните на Мондиал 2018, живеещи в различни градове на провеждане на шампионата.
 
Сред най-успешните и известни животни са котаракът Ахил от Санкт Петербург, лемурът Спартак от Екатеринбург, видрата Гари от Сочи, еленът Яша от Химки (Московска област), козата Забиянка от Самара.

Запознайте се с котарака гадател Ахил (СНИМКИ)

Котаракът Ахил
БГНЕС

Рейтингът е създаден въз основата на верността на анализите, направени от животните, както и на популярността им.
 
Обитателят на Ермитажа Ахил е познал резултата от първия мач от Световното първенство между Русия и Саудитска Арабия, както и от останалите футболни срещи, изиграни на стадиона в Санкт Петербург.

Той е предсказал победата на Иран над Мароко на 15 юни, на Русия над Египет на 19 юни и на Бразилия над Коста Рика на 22 юни.

Котаракът Ахил
БГНЕС

Испания ще е победител на Световното по футбол, прогнозира котаракът Владимир
 
Белоснежният котарак започна кариерата си на предсказател миналата година. Сътрудниците на музея го избраха сред останалите претенденти за оракули заради аналитичните му способности и необичайно поведение. Вродената глухота помага на котарака Ахил да не се поддава на стрес по време на обществени събития.
БТА