Концертът на Барбара Стрейзънд в Рим анулиран
Концертът на Барбара Стрейзънд в Рим анулиран / netinfo
Въпреки че в официалния сайт на Барбара Стрейзънд 15 юни присъства все още като дата за концерта й в Рим, той беше анулиран.

Шоуто на римския стадион "Фламинио" трябваше да постави началото на европейското турне на звездата. Много италианци вече си бяха купили билети, всеки от които струва над 100 евро. Мечтите на феновете на Барбара обаче траяха само две седмици, тъй като бяха попарени от новината за анулирането на концерта.

Буря от протести на асоциации на потребителите заради високите цени на билетите съпроводи продажбата им. Според главния организатор на турнето на певицата Майкъл Кол римският концерт е бил анулиран от европейския й календар заради "неочаквани закъснения в подготовката, което означава, че турнето не е в състояние да стартира на 15 юни, както беше планирано".

"Извиняваме се на феновете ни в Рим. Разбира се, ще им върнем парите от билетите или пък ще им дадем възможност да гледат концерта в друг град. Ще бъдат съобщени в най-скоро време новите дати и на другите концерти в Европа", каза Кол, пише БГНЕС.

Според него анулирането на шоуто във Вечния град е само заради закъснение в подготовката, а не заради недоволството от високата цена на билетите. Асоциацията на потребителите "Кодаконс" поиска през изминалите дни от кметството на Рим и от Олимпийския комитет да отнемат разрешението на стадиона "Фламинио" за провеждането на концерта. Минималната цена на билет за него беше предвидена да е 135 евро. Римският концерт трябваше да бъде първият от европейското турне на певицата, което ще я отведе в Австрия, Франция, Ирландия и Великобритания.