Фризерът дава възможност да замразим продуктите вместо да прекарваме часове в кухнята, за да ги консервираме. Но има и такива храни, които не могат да се замразяват, защото вкусовите им качества се променят.
Експерти съветват кои продукти е най-добре да се съхраняват във фризера след закупуване и кои не трябва да се поставят там.
Не се препоръчва някои зеленчуци да се оставят във фризера. Това се дължи на факта, че замразяването разрушава структурата на зеленчуците. В резултат на това продуктите стават воднисти и губят вкуса и структурата си. Освен това при замразяване някои зеленчуци губят минерали, витамини от група В и витамин С.
Не трябва да съхранявате във фризера целина, краставици, маруля, репички, ряпа, домати и картофи, казват експертите.
В същото време някои зеленчуци трябва да бъдат замразени. Сред тях са броколи, царевица, спанак, червен пипер, зелен фасул, карфиол, аспержи, тиква, зелен грах.
Експерти съветват кои продукти е най-добре да се съхраняват във фризера след закупуване и кои не трябва да се поставят там.
Не се препоръчва някои зеленчуци да се оставят във фризера. Това се дължи на факта, че замразяването разрушава структурата на зеленчуците. В резултат на това продуктите стават воднисти и губят вкуса и структурата си. Освен това при замразяване някои зеленчуци губят минерали, витамини от група В и витамин С.
Не трябва да съхранявате във фризера целина, краставици, маруля, репички, ряпа, домати и картофи, казват експертите.
iStock/Getty Images