Китаристът на U2 падна от сцената по време на концерт (ВИДЕО)
Китаристът на U2 падна от сцената по време на концерт (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Китаристът и вокалист на ирландската група U2 Дейвид Евънс, по-известен като The Edge, паднал от сцената по време на концерт във Ванкувър, Канада, предаде ТАСС като цитира британски медии. Инцидентът станал, докато 53-годишният член на рок групата от Дъблин изпълнявал I Still Haven't Found What I'm Looking For.

Музикантът ходел по съединена със сцената платформа, инсталирана сред хилядите фенове на групата, и свирел на китара. Тъй като не гледал къде стъпва, той не забелязал, че е стигнал до ръба на платформата, и паднал от нея.

Бодигардове му помогнали да се качи отново на сцената, където той продължил да акомпанира на певеца Боно при изпълнението на записаната през 1987 година песен.

По-късно The Edge разпространи в социалната мрежа Instagram снимка, на която се вижда одрасканата му ръка. "Не забелязах края на пратформата, с мен всичко е наред", е написал китаристът.

"Didn't see the edge, I'm ok!! #U2ieTour

A photo posted by U2 Official (@u2) on May 15, 2015 at 12:28am PDT

През ноември м.г . вокалистът Боно получи многобройни фрактури след падане с велосипед в Ню Йорк. Доскоро той се възстановяваше от тези травми, но това не попречи на бандата да тръгне на световно турне, озаглавено "iNNOCENCE + eXPERIENCE. Първият концерт от турнето бе вчера в Канада.

Източник: БТА