/ Thinkstockphotos
„Ти си това, което ядеш“, казва древна мъдрост. Какво ще кажете за това, което слушате? Много хора вярват, че е възможно човек да се разбере характера на човек само от музикалния му вкус.

Някои песни ни докарват до състояние, близко до оргазъм

Някои смятат, че любителите на рока са агресивни, други, че предпочитащите класиката са сноби. Как обаче се отнасят учените към въпроса за връзката между характера и музиката?

Поп

Ако сте фен на поп музиката и искрено се радвате на изпълнители като Rihanna и Flo Rida, най-вероятно сте екстроверт като темперамент, оценявате честността и се стремите да се придържате към традициите.

Риана включи червило с цвят уасаби в младежката си козметична линия за устни "Фенти бюти мадмоазел"
Gulliver/Getty Images

Учените смятат, че любителите на попа рядко са от творческия тип, но за сметка на това са истински трудолюбиви и отговорни.

Рап и хип-хоп

Харесвате Snoop Dogg и Eminem? Учените категорично не смятат, че във вас дреме агресивен тип. Обикновено хората, предпочитащи тази музика, имат високо самочувствие и лесно се сприятеляват.

Еминем
Guliver/Getty Images

Кънтри

Ако слушате кънтри, това говори, че сте трудолюбив и симпатичен. И докато песните от този жанр често са посветени на разбитото сърце, то феновете им показват, че са емоционално стабилни.

Тейлър Суифт
Gulliver/Getty Images

Рок

Меки по характер – това описва хората, за които рокът е религия. Те са креативни и интелигентни, но често страдат от ниско самочувствие.

рок звезда
ThinkStock/Getty Images

Денс

Ако обожавате денс музиката и сърцето ви тупти в такт с огнените ритми, то вие сте енергичен и много общителен човек.

Лейди Гага  155 см.
Guliver/Getty Images

Класическа музика

Сред любителите на класическата музика има много хора, които предпочитат да са сами, отколкото с огромна компания. В същото време знаят как да намерят вътрешна хармония и да се впишат в заобикалящия ги свят. Те обожават творчеството и имат реална самооценка.

Волфганг Амадеус Моцарт
Guliver/Getty Images

Джаз и блус

Питате се какво означава, ако сте влюбени в джаз и блус? Според учените това означава, че имате доста високо самочувствие. Обичате да блестите с бърз ум и професионални успехи, но в същото време сте изключително спокойни личности.

Арета Франклин,
netinfo

И още "музикални" новини:

Любимата ни музика разкрива психичните ни разстройства

Доказано: Ефектът на Моцарт съществува

Топ 10 на песните, които карат татковците да вилнеят на дансинга (ВИДЕО)


Седем открития за секса и музиката

Топ 20 на най-добрите песни за събуждане

Песните, които ни помагат да преодолеем мъката

30 песни за по-лесно раждане

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук