/ ThinkStock/Getty Images
Психопатите предпочитат да слушат рап и ар'ен'би музика, съобщи Лента, позовавайки се на в. "Гардиън".

Учените от Нюйоркския университет направиха изследване с участието на 200 доброволци, като им пуснаха 260 музикални произведения от различни жанрове. По време на експеримента се оказа, че интервюираните, които проявяват най-много признаци на психопатологичен синдром, са фенове на песните "Lose Yourself" на Еминем и "No Diggity" на групата "Блекстрийт".

Резултатите от изследването са предварителни, подчертаха експертите. Екипът планира да направи по-мащабен опит, в който ще участват хиляди хора с различни психични разстройства.

Най-малко признаци на психопатия имат почитателите на парчетата "My Sharona" на рок бандата "Нак" и "Titanium" на поп изпълнителката Сиа и диджей Давид Гета.

Ако предположението се потвърди, психическите отклонения ще могат да бъдат откривани, като се изучи плейлистата на даден човек.

Австрийски психолози откриха през септември, че слушането на музика прави мъжете по-привлекателни в очите на жените. В края на юли музикалните жанрове от хип хоп културата станаха любими на слушателите в САЩ и за първи път в историята победиха по популярност рока.
БТА