Седем открития за секса и музиката
Седем открития за секса и музиката / ThinkStock/Getty Images

Не е тайна, че сексът, любовта и музиката са чудесна комбинация. Няколко проучвания обаче разкриват, че те са по-тясно свързани, отколкото сме предполагали. Вижте до какви изводи са стигнали експерти, изследвали тази връзка:

Музиката може да е по-възбуждаща от докосването

Музиката активира същите мозъчни центрове, които откликват на възнаграждения като храна, наркотици и секс, твърди британски психолог, който провел проучване сред 2000 души. Целта била да изясни връзката между музиката, романтиката, секса и съблазняването. 40 процента от участниците заявили, че подходящата музика ги възбужда повече от докосването на партньора им.

Колко секс искат мъжете и жените?

Любимата музика разкрива сексуалните умения

Музикалните предпочитания на мъжа разкриват мъжките умения в леглото, показва изследване. Резултатите разкриват, че най-добри любовници са феновете на рока, а най-слабо се представят любителите на баладите и класическата музика. Добри са отзивите и за почитателите на джаза, докато феновете на хип-хопа се оказали разкрепостени, но неверни любовници.

Добър любовник ли е българинът?

А кои са музикалните стилове, които ни настройват на сексуална вълна?

Експерти установиха, че джазът, салсата и поп музиката настройват най-силно почитателите си на сексуална вълна. Свойството на музиката да ни направи палави и похотливи вероятно се дължи на факта, че тя извиква чувства и спомени, които от своя страна често карат хората да мислят за секс, посочват сексолози.

Седем открития за секса и музиката
netinfo

Пет важни причини да правим повече секс

Повече музика заедно = повече и по-вълнуващ секс

Двойките, които слушат музика заедно, се радват на повече и по-вълнуващ секс. Това показват данните от проучване, в което взели участие 30 000 души. Оказало се, че меломаните прекарвали много повече време заедно, радвали се на по-добър сексуален живот и разговаряли повече.

Как да запазим хубавия и вълнуващ секс в дълга връзка

Любимата песен действа на човешкия организъм като секса

Знаете ли, че любимите ни песни могат да предизвикат същата химическа реакция в тялото като секса. Това води до промени в сърдечния ритъм, дишането и температурата, както и в начина, по който кожата ни провежда електричество.

Митовете за секса, в които упорито вярваме

Понякога избираме партньор според музиката, която харесва

Учени установиха, че предпочитанията при избора на партньор зависят пряко от музикалния ни вкус. Жените са склонни да търсят половинката си в рокерските среди, тъй като феновете на рока са по-мъжествени и издръжливи в секса, твърдят още учените.

Седем открития за секса и музиката
netinfo

Страните, в които се прави най-много секс

Романтичните песни имат огромни влияние върху жените

Романтичните песни имат огромни влияние върху представителките на нежния пол. Те са два пъти по-склонни да излязат на среща с непознат, след като чуят такава музика, твърдят сексолози.

Секси заповеди за незабравимо прекарване в леглото