Митовете за секса, в които упорито вярваме
Митовете за секса, в които упорито вярваме / Thinkstock/Getty Images

Телевизията и интернет научиха много хора на какви ли не „истини" за секса. Появиха се толкова много „експерти" на сексуална тематика, които измислиха стотици теории, някои които дори не звучат логично.

Ето кои са някои от най-големите митове за секса, родили се през годините:

Сексът гори калории и помага да отслабнем

Да, сексът гори калории, но не бързайте толкова с отслабването. Експертите смятат, че по време на 30-минутен секс изгаряме 85-150 калории. На теория е необходимо да изгорим 3500 калории, за да загубим половин килограм от теглото си. Това означава, че е необходимо да правим секс 35 пъти, за да загубим 500 грама. Обаче за повечето хора сексът е по-кратък от 30 минути, а за мнозина сексът отнема около 5 минути.

Сексът може да причини сърдечен удар

Повече секс означава по-здраво сърце. Мъжете, които правят секс два или повече пъти седмично, са значително по-малко застрашени от сърдечен удар. А по-точно шансът за мъж, който не пуши и няма диабет, е едно на милион. Дори да имате проблеми със сърцето, физическата активност, която повечето хора влагат в секса, е равна на изкачването на стълбите до втория етаж.

Няма да получите оргазъм, не носите ли чорапи

При секспроучване, проведено в Холандия, били наблюдавани мъже и жени, които опитвали да си докарат оргазъм един на друг. В помещението било студено и мнозина се оплакали, че краката им са студени. Когато учените дали чорапи на участниците, за да си стоплят краката, значителен брой от тях успели да достигнат до оргазъм.

Стридите и шоколадът са афродизиаци

Не съществува доказателство, че стридите влияят върху сексуалността ни. Те съдържат много цинк, който е необходим за здрава сперма, но не съдържат съставки, които биха ни помогнали в спалнята. От друга страна, няколко проучвания показват, че шоколадът може да намали кръвното налягане и въздейства положително върху кръвообращението, което може да помогне с ерекцията при мъжете. Освен това той стимулира отделянето на малки количества серотонин - хормонът на щастието - в системата ни, а хората, които са в добро настроение, по-често се интересуват от секс.

Източник: БГНЕС