/ iStock/Getty Images
Дървото на живота е известно още като "дърво на парите", "дърво на приятелството" или "дърво на щастието".  То е обичано заради своята непретенциозност, а и мнозина вярват, че растението носи пари в къщата. Но не всеки е видял как цъфти това растение. Ето какви условия трябва да се създадат, за да цъфти:

Ако дървото е младо, тогава просто трябва да бъдете търпеливи. В други случаи намалете поливането, използвайте топла, престояла вода. Често растенията започват да цъфтят при неблагоприятни условия, когато има заплаха за бъдещия им живот. Ако се полива доста често, дървото на парите може никога да не цъфне.

Дървото на парите
iStock/Getty Images


В допълнение към поливането трябва да обърнете внимание и на още нещо. Първо, растението обича подхранването. Комплексният тор за кактуси е доста подходящ.

Второ, през топлия сезон то може да бъде поставено на балкона, а през останалото време трябва редовно да проветрявате стаята. Но както на балкона, така и в стаята, растението не трябва да се поставя под преките слънчеви лъчи, те могат да причинят изгаряния по листата му.
Рамблер