Повече от нас знаят добре какво е да живееш и работиш в тясно пространство, претрупано от вещи. За някои хора това не е проблем, защото успяват да организират живота си по-практично, пазейки единствено най-нужното.

Такава е историята на Стеф, която живее в град Окланд, в красивата Нова Зеландия. Нейният малък дом е по-малко от 20 квадратни метра, но е пригоден да посрещне всичките ѝ нужди. Вижте в канала "OMG Facts" във vbox7:
 
Младото момиче е привърженик на т.нар. минимализъм – живееш с малко, но необходими за оцеляването вещи. По-просто, но не без крайни лишения от битови удоволствия.

Окланд е най-големият град в Нова Зеландия. Имотите тук са доста скъпи, както и наемите, Стеф обаче е намерила решение на този проблем.
 
Започнала да търси решения – къде точно да живее – в апартамент или в къща. В крайна сметка решила, че иска повече свобода. 

Когато искала да построи своя къща от контейнери, тя разбрала, че нейна близка вече прави малък дом в Нова Зеландия, отговарящ на изискванията на ѝ. 

Къщата, както се вижда от снимките, е с уникален дизайн.
 
Въпреки ограниченото място, ткъщата предлага много отворени и широки пространства, макар и да изглежда твърде тясно. 

Целият живот на Стеф е събран тук. Мобилната къщурка освен това се намира на чудесно място – паркирана е до плаж с красива гледка.