На 24 юни футболистът празнува 30-годишен юбилей
Лионел Меси е най-голямата звезда на Барселона в наши дни. Петкратният носител на "Златната топка" е записал редица рекорди на името си с екипа на каталунците, а днес отбелязва 30-годишен юбилей с усещането за удовлетвореност от добре свършената работа.
 
Аржентинският техничар пристига в каталунския гранд през 2000 г., а тогавашният му агент Орацио Гаджоли разкрива един изключително любопитен момент...

Всъщност е имало възможност Меси да изкара проби в големия опонент на "блаугранас" Реал Мадрид и днес да е любимец на феновете в бяло. Този сюжет е бил напълно реален, споделя Гаджоли, ако самият той бе избрал да заживее в испанската столица.

Меси се врича във вярност на майката на децата си на две церемонии

"По стечение на обстоятелствата отидох да живея в Барселона и заведох Меси на проби в Барса. Но бях на косъм от това да се настаня в Мадрид", спомня си Гаджоли, пише Gong.bg.
 

Guliver/Getty Images


"Ако това се беше случило, щях да закарам Меси на проби в Реал Мадрид. Такъв е животът. Това е съдбата. Разбира се, че днес можеше Меси да е играч на Реал Мадрид", допълва Гаджоли и пояснява: "Семейството на Меси искаше той да бъде в града, в който съм и аз, за да чувства подкрепа. Така остана в Барселона".

Кого не покани Лео Меси на сватбата си?

Оттам насетне историята е ясна. Меси преминава успешно тестовете в гранда на Каталуня и на 14 декември 2000 г. парафира договора си. И така до днес, когато е 8-кратен шампион на Испания, 4 пъти е триумфирал в Шампионската лига, пет пъти ликува с Купата на Краля, три пъти е вдигал трофея на Световното клубно първенство, трикратен носител на Суперкупата на Европа и седемкратен носител на тази на Испания.
 

Guliver/Getty Images


Меси може да се похвали и с редица индивидуални отличия, сред които рекордните пет "Златни топки", както и четири "Златни обувки".