Невероятният късмет на една българка се превърна в гореща тема в Испания и у нас.

След като 61-годишнината Гошка Георгиева спечели рекордните 68 млн. евро от испанската лотария, в плевенския град Искър, където живеят роднините й, празнуват.

Българка в Испания спечели близо 68 млн. евро от лотария (СНИМКА)

Гошка, която почти не говори испански, въпреки че живее в страната от 16 години, има двама синове и четирима внуци, които още не могат да повярват, разказва NOVA.

Докато живеела в Искър Гошка правела фенерчета, а мъжът й Марин карал линейка. В чужбина заминало цялото семейство заедно със синове и снахи.

Най-близките им роднини в града обаче се страхуват и не искат да говорят с никого. Милионите ги стреснали, а от два дни Коста няма връзка с балдъзата си Гошка и съпруга й.

Местните разказват, че това не са първите милионери от Искър, спечелили от лотарията в Испания. Гошка е третата, но с най-голяма сума.

61-годишната късметлийка удари втората най-голяма печалба от лотарията "Примитива" в историята на Испания - 67 998 532,81 евро. От тях българката ще вземе чисто 54 398 826,24 евро, след като държавата си вземе полагащите й се по закон 20%.

Източник: nova.bg