a
a / iStock/Getty Images
Не е необходимо да сме изкарали една година в локдаун, за да разберем, че в интернет можеш да правиш почти всичко – да пазаруваш, да поръчваш храна, да говориш с хора, да учиш, да четеш и какво ли още не. Единственото, за което човек трябва да се внимава, е да не изхарчи повече, отколкото има, защото онлайн шопингът, честно казано, малко увлича.
 
Със сигурност много от нас обмислят да пренесат управлението и разходването на средствата си онлайн в последните месеци и ако имате нужда от още малко доводи, следващите редове може би ще ви бъдат полезни.
 
Да си финансово грамотен и да имаш култура на харчене в днешни дни не е някаква особеност, а абсолютна необходимост. Свикнали сме да ходим в банката за всякакви финансова операции, прехвърляне на средства и управление на сметки, но всички те идват и със съответните такси. А никой не вади пари от джоба си с охота, за да покрива разходите по управление на сметката си, нали? Сега си представете и разходките до касите на всеки от доставчиците на услуги, които ползвате вкъщи или в офиса, за да си платите сметките и там. Излиза, че трябва да си освободиш време, което също струва пари, за да обикаляш насам-натам и да вадиш пари от джоба си.

iStock/Getty Images

Не е ли по-лесно, като така и така ще плащаш, поне да го правиш с минимални усилия и по възможност – и с минимални разходи за всяка финансова операция? Въпросът е риторичен – разбира се, че е по-лесно, а също е и по-евтино. Ползите от това комуналните плащания да вървят заедно с финансовите операции по личните сметки наистина са много, а Fibank вдига нивото още малко нагоре, като дава възможност на клиентите си да изберат най-добрия банков пакет спрямо личните си нужди и предпочитания.
 
Банковите пакети идват с наистина големи привилегии. С тях например нямате такса за откриване и поддръжка на сметка, а тегленето на суми от банкомат в България и страни от ЕИП също е безплатно. Всеки, избрал своя банков пакет, също може да плати и комуналните си такси (ток, вода, интернет, парно) без допълнителни такси, а докато го правите, може да следите лесно приходите и разходите си и да правите всякакви операции по сметките си. При това – от дивана, от колата, в кухнята, докато готвите – където ви е удобно и приятно.

Fibank

Банковите пакети на Fibank са различни и това, което ще ви помогне да изберете най-подходящия за вас пакет, е желанието да посещавате офис на банката, за да осъществявате операциите си там, или предпочитанието да правите всичко това онлайн.
 
Ако предпочитате да банкирате в офис, то за вас е пакетът „Моят избор“. За клиентите, които желаят да банкират дистанционно – най-подходящия пакет  е „Моят избор онлайн“. Всеки от тях дава различни предимства.
 
Digital Me и Digital Me+ са банкови пакети за по-младите – първият е за младежи до 24 години, като откриването на този пакет струва 2 лв еднократно и можете да го ползвате до навършване на 24 години. С него можете да откриете разплащателна сметка без такса за поддръжка, да получите дебитна карта Maestro или Visa и да плащате с тях без такса както в България и Европейското икономическо пространство (ЕИП), така и в страни извън него.

Digital+ е с месечна такса от 2.85 лева до навършване на 31-годишна възраст, като и тук отново може да избирате между двата типа дебитни карти и да имате разплащателна сметка без такса за поддръжка, а разликата е, че с този пакет може да правите и до 2 броя международни превода месечно без такса.
 
Пакет Моят избор ще ви струва 4.90 на месец и е удобен за хората, които предпочитат личния контакт с банков служител на място в офис. Той носи основните предимства на предишните два пакета, но и някои допълнителни – преференциални комисиони при внасяне на средства в евро и лева и 20 безплатни sms известния на месец.
 
Моят избор Онлайн е с месечна такса 3.90 лева и е за тези от вас, които искат максимални ползи и лесно банкиране онлайн. С него получавате неограничени безплатни преводи към други клиенти на Fibank през Моята Fibank, до 2 броя международни превода с БИСЕРА месечно без такси и 20 безплатни sms известния, а касовите операции с без комисионна, при внасяне до 3000 лв.
 
Всички пакети осигуряват безплатно заплащане на битови сметки, онлайн и мобилно банкиране, както и Fibank токен – средство за бързо и удобно подписване на плащания през уеб и мобилното приложение My Fibank.
 
И в случай, че вече имате разплащателна сметка и се чудите защо ви е банков пакет – с него ще можете да обедините на едно място множество безплатни банкови услуги, което в дългосрочен план означава спестени пари, а и време. Който и банков пакет от Fibank да изберете, към него може да ползвате и вече открита разплащателна или IQ сметка, както и издадена към нея безконтактна дебитна карта. Ако ви предстои да организирате по-добре управлението на парите и разходите си, помислете и за опцията да ги обедините в едно, а ако вече сте го направили – значи знаете колко добро решение сте взели.