Да си признаем - колкото и да сме наясно с щетите, които нанася стресът на тялото ни, трудно е да го ограничим. И тук не става въпрос само за проблемите на работното място. Тепърва започва подготовката за коледните празници, която със сигурност ще повиши стойностите на стресовите хормони.

Стресовите ситуации са неизбежни. Как обаче можем да съхраним максимално здравето си? Каналът "Кaк дa" във vbox7 показва няколко лесни трика за справяне със стреса:

Хранете се добре

Често в стресови ситуации хапваме, колкото да не сме гладни, а и не обръщаме внимание на храната. "Когато сме под стрес, често консумираме богати на захар храни и напитки", коментира диетологът Азмина Джовинджи. Така се вдига серотонинът, а тялото се чувства по-добре, но за малко. Диетолозите съветват да отделим достатъчно време за хранене и да го направим на различно от бюрото в работата място.
 
Тренирайте

Много хора са убедени, че фитнесът е скучен, а и че нямат време за нищо друго - йога, кросфит, пилатес. Въпреки това е хубаво да намерите време, защото тренировките намаляват нивата на стреса.
 
Пет знака, които показват, че имате здравословен проблем (ВИДЕО)

Потърсете професионална помощ


Ние, българите, имаме едно наум, когато чуем, че някой ходи на психолог. Но тази професия съществува и е съвсем нормално да отидем при професионалист, с когото да поговорим. Помнете, всичко е направено за хора!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Некоторые операции в сердечно-сосудистой хирургии могут длиться более 10 часов. Операция может начинаться и глубокой ночью и ранним утром - люди болеют круглосуточно. Однажды хирург дома выпил много сока и, когда его ночью вызвали в операционную, он знал, что захочется в туалет. Чтобы не отходить от операционного стола, хирург поставил себе мочевой катетер, по которому моча стекала ему в сапог. К концу операции сапог был уже полный. Когда стоишь у операционного стола, ты не хочешь есть, спать, ты не обращаешь внимание на то, что ноги каменные и спина болит, все чувства как бы притупляются. Главное - спасти пациента, именно для этого мы и работаем. #хирург #хирургия #ангиохирург #эндоваскулярнаяхирургия #нейрохирургия #нейрохирург #операция #врач #доктор #медицина #кузбасс #кардиоцентр #больница #кемерово #doctor #medicine #endovascular #angiologia #cardiology #cardiologia #neurosurgery #surgery #surgeon #кардиология #кардиолог #cardiovascular

A post shared by Anton Kazantsev (@dr.med.kazantsev) on


Спете добре

Знаем, че звучи лесно да се каже, но това е сигурен начин да се справите със стреса. Сънотворните обаче са нож с две остриета. Пийте ги, само ако сте се консултирали с личния си лекар. И помнете, че са временно решение.
 
И помнете...

Работата не е всичко! Живеем в общество, което издига работата и професионалната позиция в култ. Ако стресът на работното място ви идва в повече, задайте си въпроса - колко точно ви е необходима тази работа? Не забравяйте, че всяка емоция се отразява на здравето ви в перспектива.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reaching caffeine limit 🔥 @hustletouch 📸: @edwinyg

A post shared by Hustle Touch (@hustletouch) on