Страхът, гневът и вината разболяват както душата, така и тялото
Страхът, гневът и вината разболяват както душата, така и тялото / Thinkstock/Getty Images

Страхът, гневът и вината са най-силните негативни емоции, които разболяват нашето физическо тяло. Това каза в ефира на Дарик йога инструктoрът Марияна Стракова.

По думите й, натрупаният гняв и страх водят до чувство на неудовлетвореност, ревност и съмнение, а това след време се проявява под формата на болест.

Тя отбеляза, че разболяването на всеки орган има своето тълкование. Например проблемите с костите се обясняват с липса на самоуважение и комплекс за малоценност, болест на червата пък алармира за натрупан гняв при конфликт, който не можем да преглътнем, а проблемите с щитовидната жлеза издават за страх от общуване.

Марияна бе категорична, че сами можем да излекуваме всеки физически проблем без медикаменти.

„В началото тялото ни алармира с леки болежки, че нещо в нас не е наред. Ако разчетем правилно знаците и осъзнаем причината за това, болестта може да бъде преодоляна", отбеляза йога инструктурът.

Според нея мислите пряко рефлектират върху физическото ни тяло, което е само отражение на емоционалното ни състояние.

„Бъдете внимателни в мислите си, винаги приемайте нещата около вас положително и ведро! Този поглед към живота, ще ни изпълни с хармония, здраве и красота", категорична бе Марияна.

Слушайте целия разговор с Марияна Стракова тук