Има редица признаци, които показват, че нещо не е наред със здравето ни, но ние сме склонни да ги пренебрегваме. Вижте 5 от тях:

ВИЖТЕ КАК ПОЗАТА ПО ВРЕМЕ НА СЪН ИЗДАВА ТАЙНИ ЗА ХАРАКТЕРА, СЕКСА И ЗДРАВЕТО


Неспокоен сън

Много хора страдат от безсъние. То може да е показател за сериозни нарушения в организма. На безсънието обаче може да се противодейства успешно не само с лекарства, но и чрез някои храни. Трябва да си осигурите добро количество калий и магнезий и ще подобрите качеството на съня си. Ако искате да заспите по-лесно хапвайте банани, спанак, портокали.

Стресът също допринася за безсънието. Ако сте стресирани от работата си или проблеми в личния живот е добре да релаксирате преди да си легнете. Релаксирането отпуска мускулите и ще заспите по-бързо.

Недоспиването и вредите, които ни нанася

Стрес

Често се случва да станем жертви на стреса и дори да не разберем веднага, защото той се отключва при определени ситуации. Има няколко бързи и лесни начина да преборим стреса.
Първият от тях е йога и медитация. Отделяйте всеки ден по пет минути, за да прочистите главата си от всякакви мисли и напрежение и това ще подобри значително нивото на стреса.
Друг начин, който ще ви изненада, е пиенето на повече вода. Водата отпуска и стимулира мозъка и ако пиете достатъчно вода ще подобрите здравето си.

Косата разкрива колко сме стресирани

Суха кожа

Хората харчат много пари за овлажнители и кремове, които да хидратират кожата им и да я направят по-гладка. Но повечето от тях не дават желания ефект. Има достатъчно естествени и природни начини за подобряване на състоянието на кожата. Сухотата на кожата най често се причинява от липсата на витамин Е. Храните, които съдържат този витамин, са ядките, рибата и зеленчуците. Добре е да хапвате повече от тях.

суха кожа
ThinkStock/Getty Images

Чупливи нокти

Ако ноктите ви се чупят лесно най-вероятно имате недостиг на витамин В. Една от храните, богати на витамин В и калций е прясното мляко.

Кървящи венци

Кървенето на венците е често срещан проблем при много хора. То може да индикира за липсата на на витамин С в организма ви. Източници на витамин С са лимоните, спанакът, чушките и доматите.

Още по темата:

Как да преодолеем стреса

30 минути недоспиване разрушават здравето

Три естествени лека срещу стреса и стареенето

Няколко минути дълбока релаксация намаляват безпокойството и умората

Четири причини да се чувстваме изморени