/ iStock/Getty Images
„Долиташ при мен, когато е пролет,
без да попиташ имам ли нужда,
твоят неземен, божествен полет,
тревогите мъчни мои да пропъжда.

Идваш при мен, когато разцъфвам,
караш ме да се чувствам със Бога едно.
Пред твоята мощ аз кротко отстъпвам,
а ти тихичко кацаш и свиваш гнездо...“

Тези красиви думи са пролетната глътка свеж въздух, като „Лястовица“ с надежда в трудното време, в което живеем днес. И те идват от душата и перото на младия и много талантлив Цветан Кръстев, който извън всякакви норми, нахално, нетрадиционно и смело нахлува в душите ни с дебютната си стихосбирка „Пази се от Сянката“.

стихосбирка
личен архив, Цветан Кръстев

Той е редактор, филолог, музикант ... и като всеки творец - всестранно развита личност, далеч от клишето.

Да напишеш книга днес е трудно, но не и за него. А за вдъхновението той е лаконичен - вечната борба на човека срещу тъмната му страна и непрестанният стремеж за търсене на истинската мисия в живота на човека.

„В стихосбирката съм опитал да покажа някои от безбройните нюанси на едно невероятно същество, наречено човек. Всеки се бори със себе си. Всеки опитва да се намери. Всеки търси своето място под слънцето. Всеки рови надълбоко, за да открие своята свещена мисия в живота“, казва Цветан.

планина слънце
iStock/Getty Images

Днес повече от всякога имаме нужда да се обърнем към себе си, да се наблюдаваме, да оценим важното в живота си, да бъдем истински. 34-те стихотворения на Цветан Кръстев имат точно тази мисия. И носят безспорно вдъхновение. Те са едно бягство от сивото ни ежедневие и взор към сърцето и най-чистите и първични емоции.

„Посланието на стиховете се крие в това, че всеки човек трябва да открие за какво е роден, колкото и трудно да е, защото иначе животът е безсмислен“, споделя той.

Любов, тъга, болка, смелост, ярост – тази буря от усещания връхлита със страшна сила от стихосбирката и едва ли ще останете безразлични, след като я прочетете.

Ако искате да подкрепите един млад творец, може да си закупите книгата на символична цена от самия автор ТУК

сянка
Thinkstock/Getty Images