/ iStock/Getty Images
Храненето на хората винаги трябва да е съобразено с тяхната възраст. Точно както бебетата не бива да консумират определени храни, така и с напредването на годините в името на здравето е по-добре да отбягвате някои продукти.

На първо място хората над 50-годишна възраст е редно да ограничат консумацията на червено месо, заяви диетологът Андрей Бобровски, цитиран от РИА.

Според лекаря с промени в диетата могат да предотвратят много здравословни усложнения, сред които сърдечни и съдови проблеми.

Кардиолог посочи най-вредна за сърцето и кръвоносните съдове храна

"Има изследвания как определение храни влияят на продължителността на живот. Разбира се, наборът от тези храни е индивидуален, но има общи наблюдения. Например колкото по-възрастен е човек, толкова по-малко червено месо трябва да яде. Това е така наречената превенция на цивилизационните болести“, казва медикът.

Също така диетологът посъветва с напредването на годините да се откажете от сладкото и десертите със захар. И да ограничите консумацията на прости въглехидрати, тестени печива и газирани напитки. Това може да помогне за предотвратяване на синдрома на Алцхаймер и атеросклерозата.

Как да се сбогуваме с мазнините около корема

Освен това Бобровски препоръчва да не се добавя сол към храната, тъй като тя се съдържа в достатъчно количество в много продукти, които слагаме на трапезата си.