Холивудски звезди в затвора
Холивудски звезди в затвора / netinfo

През изминалата седмица актьорът Силвестър Сталоун беше задържан на летището в Сидни. Причината Сталоун да попадне в полезрението на полицаите е фактът, че в багажа си е имал забранени за внасяне в Австралия предмети. След уточняване на случая Роки е бил освободен.

Ето кратък списък на други Холивудски звезди попадали зад решетките по най-различни причини.

В Холивуд явно си е някаква традиция да караш я с превишена скорост, я пил, или под въздействието на някакви хапчета. В затвора заради шофиране в нетрезво състояние са влизали Киану Рийвс, Рей Лиота /популярен от „Добри момчета”/, Стив МакКуин, Хейли Джоел Осмънт – момчето, което изигра главната роля във филма „Шесто чувство”. Той попада в затвора на 18 годишна възраст, освободен е срещу гаранция от 15 000 долара. Г-н Мел Гибсън - арестуван за шофиране в нетрезво състояние през 2006 година. И не само това – твърди се, че по време на ареста Гибсън е крещял, че евреите са виновни за всички войни по света. После му се наложи да се извинява за тези си думи. 5000 долара е била гаранцията му. Ник Нолти също е бил арестуван през 2002 година – за шофиране под влиянието на забранени вещества.

Заради подобни забранени вещества, да си ги кажем направо наркотици, в затвора са попадали детето чудо Маколи Кълкин – известен с участията си в няколкото епизода на „Сам вкъщи”. Арестът е бил заради притежание на марихуана и други хапчета. Актьорът престоява за кратко в затвора, след което е бил пуснат срещу 4000 долара гаранция. Горе долу подобна е историята и с Робърт Дауни Джуниър.

Холивудските звезди си падат и по побоищата. Винс Вон е бил арестуван заради сбиване пред бар. Кармен Електра е била зад решетките заради опит да набие Денис Родман. Райън О'Нийл е бил задържан след като е стрелял по сина си. По-късно е освободен срещу парична гаранция от 50 000 долара. Ръсел Кроу пък си имаше вземане-даване с полицията след като метна мобилен телефон по един служител в хотел.

Още интересни истории. Крисчън Слейтър – той на два пъти е влизал в затвора. Първо заради притежание на пистолет, след това заради случай, свързан със сексуален тормоз. Слейтър бил обвинен, че е опипвал задните части на неизвестна за него жена, докато се движил по улица в Манхатън.

Джони Деп е влизал в затвора заради непристойно поведение в хотел. Буйствал в президенския апартамент в хотел в Манхатън.

Джейн Фонда е арестувана през 1970, заради скандал на летище. Скандалът бил по повод на стотиците хапчета, които Фонда носела в себе си. В последствие се оказало, че за част от тях тя е имала предписание, другата част били витамини.

И може би най-популярният арест - този на Хю Грант през юни 1995 година. Тогава той беше хванат в колата си с проститутка. Актьорът се призна за виновен и беше осъден на 2 години пробация.