Харисън Форд няма да се снима във филма за Хан Соло
Харисън Форд няма да се снима във филма за Хан Соло / снимка: Guliver/Getty Images

Холивудската звезда Харисън Форд съобщи, че няма намерение да участва в бъдещия филм за младежките години на Хан Соло, предаде "Ню мюзикъл експрес".

"Що се отнася до филма за младия Хан Соло, не знам какво да мисля", споделя Форд на пресконференция след премиерата на седмия епизод от "Междузвездни войни" в Лондон. "Уверен съм, че ще се получи добре, но без мен", допълва актьорът.

Филмът за Хан Соло, интергалактическия контрабандист от "Междузвездни войни", ще бъде заснет от "Дисни". Премиерата е насрочена за 25 май 2018 г., припомня Ройтерс.

Режисурата на лентата е поверена на Кристофър Милър и Фил Лорд, познати от продукцията "LEGO:Филмът". Сценарият се пише от ветерана Лорънс Касдан и от неговия син Джон.

Филмът ще проследи младежките години на Хан Соло, който по думите на самия Касдан е "един от най-пленителните типове в галактиката". Соло е ключова фигура във филмовата сага "Междузвездни войни", пресъздадена блестящо на екрана от Харисън Форд.

Засега проектът за филм, посветен на Хан Соло, все още няма заглавие. Режисьорите обещават, че ще поемат рискове, но ще останат верни на образите на героите, станали любими на милиони зрители по света. Не се знае и кой ще е изпълнителят на главната роля. На кастинг са се явили повече от 2500 актьори.

Източник: БТА