11 000 души аплодираха на крака победителя Владимир Зомбори, а близо 70% от телевизионните зрители проследиха триумфа му
Исторически телевизионен спектакъл и грандиозно шоу пред повече от 11 000 души белязаха големия финал на 12-и сезон на едно от най-гледаните предавания – „Като две капки вода“. Почти 4-часовото излъчване от зала „Арена София“ е проследено от над половината от всички телевизионни зрители. Според официалните пийпълметрични данни, аудиторният дял на „Като две капки вода“ сред аудиторията в активна възраст (18-59 години) е 53,9%, а по същото време втората телевизия в класацията е с над 4 пъти по-нисък резултат.

аудиторен дял
NOVA


В минутите, в които бе обявен победителят за сезона, NOVA е гледана от близо 70% от всички зрители пред телевизионния екран, а втората и третата телевизии в класацията са съответно с 10 и над 20 пъти по-нисък резултат. Последният епизод на "Като две капки вода“ сезон 12 отчита и 53 хиляди стрийминг гледания в Nova.bg, както и над 5 хиляди в NOVA PLAY.

Като две капки вода
NOVA/Красена Ангелова

Неочаквани музикални изненади, безкомпромисни имитации, невероятна мултимедия и истинско забавление поднесе последният лайв на най-гледаното шоу за имитации този понеделник по NOVA. След 12 вълнуващи вечери зрителите определиха Владимир Зомбори за големия победител в 12-ия сезон на „Като две капки вода“.

Владимир Зомбори спечели „Като две капки вода“

Актьорът остави всички без думи след безапелационната имитация на Фреди Меркюри с култовата песен „The Show Must Go On“. Журито в състав Хилда Казасян, Веселин Маринов, Любо Киров и Димитър Ковачев – Фънки изказа възхищението си за превъплъщението, но традиционно първото място на финала беше определено единствено от вота на зрителите на NOVA. „Много ми е трудно да говоря. Не съм си представял
такава енергия и такава любов от хората. Благодаря от сърце на всички“, през сълзи сподели Владимир Зомбори минути след като получи приза за най-добър имитатор.

Второто място зае Християна Лоизу, която избра да влезе в образа на Валя Балканска. Тя вдигна цялата зала на крака с изпълнението на космическата песен „Излел е Делю Хайдутин“. „Много ви благодаря за подкрепата, за мен това е уникално. Миналото лято си представих, че пея на подобно място и съм изключително благодарна, че имах тази възможност“, изказа вълнението си певицата.

Бронзовият медал отиде при Наско от Б.Т.Р, който се справи блестящо с имитацията на легендарния фронтмен на Iron Maiden – Брус Дикинсън. Почетното четвърто място зае Иво Аръков, който забавлява по неповторим начин публиката като вокала на Imagine Dragons – Дан Рейнолдс.

За първи път в историята на „Като две капки вода“ всички осем участници се бориха за призовото място на големия финал. Шоуто в „Арена София“ откри Джулиана Гани, която избра да представи незабравимия талант на Ейми Уайнхаус. Мария застана под прожекторите в ролята на сръбската легенда CECA. Панайот Панайотов спечели сърцата на зрителите с култовата едноименна песен от филма „Хубава жена“. Елена Атанасова предизвика истински фурор в залата и върна феновете към конкурса „Евровизия“ през 2007 г. в образа на Елица и песента „Вода“, а заедно с нея на сцената бе Ники Станоев в образа на Стоян Янкулов – Стунджи.

Като две капки вода
NOVA/Красена Ангелова

Специалната вечер бе открита с общо изпълнение на Рафи Бохосян, менторите Етиен Леви, Владимир Михайлов и Алекс Енева и балет Funky Monkeys. Веднага след тържественото посрещане на Хилда Казасян и Димитър Ковачев – Фънки бе и първата изненада за зрителите. Любо Киров се появи на звездната сцена заедно с двойника си за вечерта – водещият Герасим Георгиев – Геро, с когото заедно изпълниха „Има ли цветя“. След тях зрителите посрещнаха Димитър Рачков и Веселин Маринов, които получиха бурните аплодисменти на публиката за дуетното изпълнение на „Лятна жълта рокля“. В грандиозния спектакъл се включиха и малките таланти от „Бон-бон“, които изпратиха посланието да си помагаме с песента „We Are The World”, в подкрепа на каузите на УНИЦЕФ България.

Като две капки вода
NOVA/Красена Ангелова

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация